Днес ще ви науча как да си правите глазура на тортата като истински сладкар, никой няма да може да познае, че е домашна тортата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Днес ще ви науча как да си правите глазура на тортата като истински сладкар, никой няма да може да познае, че е домашна тортата
Днес ще ви науча как да си правите глазура на тортата като истински сладкар, никой няма да може...
378323
Днес ще ви науча как да си правите глазура на тортата като истински сладкар, никой няма да може да познае, че е домашна тортата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След като в сладкарницата видях тортата, която имаше такава брилянтна и красива глазура, аз веднага поисках да се науча да си я приготвям сама! Приятелят ми имаше рожден ден и реших да го изненадам със специален подарък. Знаейки, че той обича бонбони и че е опитвал много различни сладки шедьоври, да го изненадам щеше да бъде изключително трудно.

И все пак, аз и приятелките ми се събрахме и решихме да направим тази лъскава торта, на която той определено нямаше да остане безразличен.

Рецептата открихме в интернет. Най-трудното нещо беше да я намерим, но сега я споделям с вас.

 

Ето как се прави огледалната глазура

Съставки:

Мед – 5 супени лъжици;

Вода – 0,5 чаши;

Кондензирано мляко – 6,5 супени лъжици;

Захар – 6 супени лъжици;

Желатин – 1,5 супена лъжица;

Шоколад (млечен) – 170 грама;

 

Начин на приготвяне:

Първо, смесете желатина с вода, разбъркайте и оставете за около 15 – 20 минути да поеме от течността.

След това в дълбок съд излейте водата, добавете захарта и меда. Разбъркайте добре. Поставете съда на огъня до завиране, след което задръжте още 2 минути.

След това отстранете от котлона и добавете подсладеното кондензирано мляко и желатина. Натрошете шоколада на парчета и също го добавете в съда. Разбъркайте добре, докато се разтвори.

Вземете сито и филтрирайте глазурата.

След това покрийте тортата с глазурата с кръгови движения, като започнете от средата. За да направите това, поставете тортата на стойка, така че излишната глазура да капе надолу и да не развали вашия шедьовър.

Сложете в хладилник до пълното втвърдяване на глазурата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft