1 1/2 чаена чаша брашно
1 супена лъжица канела
щипка смляно индийско орехче
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша безсолно масло, разтопено
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 големи яйца със стайна температура
1 1/2 чаена чаша ябълки, нарязани на малки кубчета
1 1/2 чаени чаши домашен сос карамел
1 чаена чаша орехи, нарязани на едро
Загрейте фурната до 180 градуса и преместете скарата в средната й част.
Покрийте с хартия за печене тава с приблизителни размери 23/33 сантиметра. Заделете настрана.
В средно голяма купа пресейте брашното, канелата, индийското орехче, бакпулвера, содата и солта.
В голяма купа разбийте с миксер разтопеното масло, кафявата захар и ваниловия екстракт.
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко добавяне.
Прибавете сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула, без да прекалявате.
Добавете ябълковите кубчета и отново разбъркайте.
Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 25-30 минути.
Оставете блата да се охлади за кратко, преди да го извадете от тавата.
Гарнирайте богато с домашен сос карамел, поръсете с нарязани орехи и го нарежете на квадратчета.
Поднесете с усмивка!
Да ви е сладко!