Добавете това към водата за поливане през декември и Коледничето ще прелива от цвят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Добавете това към водата за поливане през декември и Коледничето ще прелива от цвят!
113981
Снимков материал: pixabay.com
Добавете това към водата за поливане през декември и Коледничето ще прелива от цвят!

Ето как моето Коледниче е покрито с пъпки и цъфти за 3-ти път в годината 

Коледничето е лесно за грижи стайно растение, което се отличава със своите декоративни свойства, особено по време на цъфтежа. Но защо в един случай такова цвете изобщо не цъфти, докато в други условия е буквално осеяно с красиви пъпки? Нека поговорим по-подробно за това как правилно да се грижим за декабриста.

Коледниче (Schlumbergera)  активно цъфти само през студения сезон. Ето защо не трябва да очаквате, че ще започне да цъфти в средата на лятото. Докато през зимата, когато продължителността на дневните часове намалява и температурата неизменно пада, се появяват първите пъпки.

При правилна грижа първият цъфтеж обикновено се случва през март и април. По това време цветето вече може да бъде поставено на балкона, където нощните температури няма да паднат под три градуса по Целзий. Само в случай на замръзване ще е необходимо растенията да се преместят обратно в стаята. При ниски температури Коледничето цъфти през март и април, а пъпките могат да останат свежи около месец.

През топлия сезон трябва да се грижите правилно за цветето, като при никакви обстоятелства не променяте посоката на осветление или наводнявате растенията. През август вече може да бъде изваден от балкона, прехвърляйки цветето на лека частична сянка.

През септември и октомври температурата се понижава, което е необходимо за образуването на пъпки. От апартамента цветето може да бъде преместено отново на балкона, като осигурите на цветето умерено поливане. 

За един цветар банановата кора е интересна тема, тъй като има голямо количество калий (78 мг/г) и манган (76 мг/г) – два химични елемента. Те се допълват от ценните калий, желязо, натрий и фосфор.

И все пак кората на банана се разпада много бързо, освобождавайки хранителни органични вещества, на които коледничето реагира много благоприятно!

Аз приготвям “банановата тор” по следния начин: Взимам прясна кора на узрял банан и я заливам с вода. Няма строги пропорции. Около 1-2 броя кори на 1 литър вода. Накисвам един ден и използвам водата за поливане под корените.

 

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft