Добавям към маринатата само това и месцето става божествено меко и крехко! Прави и най-жилавото телешко направо мозък!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Добавям към маринатата само това и месцето става божествено меко и крехко! Прави и най-жилавото телешко направо мозък!
Добавям към маринатата само това и месцето става божествено меко и крехко! Прави и най-жилавото...
55119
Добавям към маринатата само това и месцето става божествено меко и крехко! Прави и най-жилавото телешко направо мозък!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изборът на качествено месо  не е толкова прост: необходимо е да оцените свежестта, цвета и аромата. Ако на пазара това е повече или по-малко възможно, то в магазина е просто изключено.

Ако вече сте "щастлив" собственик на парче твърдо старо свинско или говеждо месо, не трябва да се разстройвате. Ще ви покажем няколко прости техники  как да направите месото меко . Разбира се, за сочна пържола няма как да стане, но за вкусно печено или яхния този метод е страхотен.

Номерът е в марината и по-точно - в добавянето на продукти, които карат месото да омекне.

как да направим месото меко

Маринати за твърдо и старо месо

  1. Лук
    За маринатата може да бъде използван нарязан лук или сок от лук. Можете просто да смелете лука в блендер или месомелачка. Смесете пулпата на лука с месото, поставете върху съда с месото подходяща тежест и пъхнете в хладилник за 2 часа.
  2. Горчица
    Подходяща е както суха на прах, така и обикновена горчица. Добре намажете цялото парче месо или всички нарязани късчета и оставете да се маринова в продължение на 15-20 минути.
  3. Алкохол
    За смекчаване на каквото и да е месо, предварително го накиснете в сухо вино. Ако нямате такова, можете да използвате водка, само трябва да я добавите в процеса на готвене. А какво ще кажете за роле, изпечено в бира?

    Опасенията за алкохола в ястието са излишни: той напълно се изпарява при топлинната обработка.

  4. Саламура
    Не бързайте да се изливате саламурата, след като сте изяли буркана с кисели краставички: тя маринова и най-жилавото месо. Не забравяйте, че в такъв случай не трябва да солите месото.
    как да направим месото меко
  5. Минерална вода
    Да, при това е доста разпространен метод сред опитните готвачи. Да открием една малка тайна: най-добре е да използвате вода с доказани лечебни свойства.
  6. Нишесте
    Разтваря се една супена лъжица нишесте в чаша с вода, разбърква се с месото и се оставя за най-малко един час. Ще се насладите не само на мекотата на сготвеното ястие, но и на вкусната коричка върху него.
  7. Кисело мляко
    Смесете кисело мляко с ароматни подправки и залейте с тях суровото месо. След това можете спокойно да го готвите около 2 часа - ще се получи много деликатно ястие.
  8. Соев сос
    Само за половин час соевият сос може да се направи и от най-старото месо мек деликатес. В допълнение след приготвяне на месото ще получите хубава кафява коричка.

как да направим месото меко

Има едно важно правило: месото трябва да осоли , след като е било мариновано, защото солта изтегля целия сок от него.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft