Трябва да опитате тези вкусни питки Кашкавалки . Тестото е просто за замесване и прилича на това за еклери и профитероли. Различното в тази рецепта е добавката на настърган кашкавал и наситнен магданоз, които придават на соленките невероятен и неустоим вкус.
Също така е важно да запомните, че вратата на фурната не трябва да се отваря по време на печене. Тези пухкави соленки с кашкавал са много вкусни за хапване така, но тъй като се получават кухи в средата, можете да ги напълните с различни салати, като руска, френска и т.н., по ваш избор. Ето какво ви трябва:
Питки Кашкавалки
Продукти:
150 мл вода (по-малко от една чаша)
70 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3 яйца
110 г универсално брашно (около една чаша)
25 г настърган пармезан (2 супени лъжици)
50 г настърган кашкавал/моцарела (по-малко от 1 чаша)
1 шепа ситно нарязан пресен магданоз
Приготвяне:
Сложете 70 г масло, нарязано на по-малки кубчета, в тенджера на средно слаб огън. Разтопете го чрез разбъркване. Когато се разтопи и загрее напълно, добавете вода (150 мл) и подправете с малко сол и черен пипер на прах.
Разбъркайте добре, за да се изравнят съставките и щом течността се загрее и заври отново, добавете брашното и разбъркайте енергично с лъжица. Бъркайте непрекъснато, докато брашното се поеме напълно и се получи тесто, което се отделя от стената на купата.
Прехвърлете тестото в друга подходяща купа и го разпределете на тънък слой на дъното, за да изстине по-бързо. Разбъркайте веднъж или два пъти и тестото ще изстине само за три минути.
След това започнете да добавяте трите яйца едно по едно. Първо добавете едно яйце и след това разбийте с миксера, докато се смеси напълно в тестото. След това добавете второто и продължете да разбивате, а когато се поеме, прибавете и третото.
Бърка се докато се получи фина, гладка и хомогенна смес. Тестото може да се меси на ръка, но с миксер става много по-бързо и лесно. Когато е готово, добавете ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Разбъркайте, за да се изравнят съставките, след това гребнете от сместа с лъжица за сладолед и оформете топчета върху застлана с хартия за печене тава. Можете да направите питките по-малки или по-големи, но ги поставяйте на разстояние, защото по време на печенето ще се надуят малко.
Върху всяко топче се поръсва малко настърган пармезан, след което се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25 минути. Не отваряйте вратата на фурната през първите 15-20 минути.
Да ви е сладко!