Ако обичате милинки, питки и всякакъв подобен тип тестени закуски , то ще е грехота да не опитате нашите Добруджанки ! Златната им коричка и уникалният вкус ще ви събудят по най-сладкия начин, а удоволствието трае дълго, след като сте изяли и последната трошичка!
На всичкото отгоре добруджанските сиренки са престъпно лесни - трябват ви максимум 45 минути с печенето! Дваж по-дълго ще си облизвате пръстите след това. Ето и рецептата за уникалните домашни Добруджанки :
Добруджански сиренки
Продукти:
1 яйце
2,5 ч.ч.
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
1 ч.ч. сирене
100 гр. кашкавал - настърган
20 гр. масло
Приготвяне:
В купа пресейте брашното.
В средата на брашното счупете яйцето и разбъркайте, като добавите киселото мляко с разбита в него сода, щипка сол, натрошеното сирене.
Замесете меко тесто и с мокри ръце оформете от него топчета.
В намаслена тава ги подредете, като в средата на всяко топче оформете с палец дупка и в нея поставете малка бучица масло.
Поставете добруджанките във фурната и печете на 180 градуса за 15-20 мин.
Щом са готови, извадете и поръсете с настърган кашкавал, след което отново ги върнете във фурната, за да се разтопи кашкавалът.
Да ви е сладко!