Добруджански сиренки

30 Януари 2012
217576
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кисело мляко - 1 кофичка
хлебна сода - 1 ч.л.
яйца - 2 - 3 бр.
олио - 1 чаена чаша (или 2 пълни с.л. с маргарин)
сирене
бакпулвер - 1 бр.
брашно - колкото поеме
Смесват се всички продукти - първо се разбиват яйцата, добавят се разбитото със содата кисело мляко и олиото
на тънка струйка, натрошеното сирене. Най-накрая постепенно се добавя пресятото с бакпулвера брашно, като количеството е до получаване на меко тесто. Тестото се разделя на малки топки, които се подреждат в намазнена тава и се пекат на средна фурна до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари