Дойде братчеда на гости и реших да го изненадам с нещо специално. Звъннах на майка и тя ми даде тази рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дойде братчеда на гости и реших да го изненадам с нещо специално. Звъннах на майка и тя ми даде тази рецепта
Дойде братчеда на гости и реших да го изненадам с нещо специално. Звъннах на майка и тя ми даде...
23149
Дойде братчеда на гости и реших да го изненадам с нещо специално. Звъннах на майка и тя ми даде тази рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Такова свинско мес о все още не сте готвили! Вкусно и много сочно!

Повечето домакини предпочитат да готвят свинското месо под формата на пържоли или завито в тесто. Наистина филето е идеално за тази цел.

Но днес ние ще ви покажем как да приготвите свински гърди във фурната!

Не се притеснявайте, че месото ще стане сухо. Благодарение на “кожуха” на коремницата, ще предотвратите загубата на сос и месото ще стане много сочно.

 

Как да приготвите свинското във фурната?

Необходими продукти:

1,5 кг. свински гърди с цялото месо по тях

1,5 кг. свинска коремница с кожата

1 глава чесън

50 грама зелени подправки (копър, магданоз, босилек)

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Ако сте купили филето заедно с костите, внимателно отделете месото от тях. След това почистете с нож кожата на коремницата.

Нарежете на ситно зелените подправки и чесъна.

Направете няколко разреза на коремницата почти до кожата. По кожата също направете няколко разреза във формата на кръст.

Натрийте свинското със сол и черен пипер от всички страни. Сложете зелените подправки от вътрешната страна на коремницата.

Сложете месото на коремницата и го увийте колкото е възможно по-добре. Полученото руло завържете с помощта на канап за готвене. Поставете месото за 24 часа в хладилника.

След това сложете рулото във фурната и печете на 160 градуса за около 4 часа. Периодично поливайте месото с топла вода, след това и с образувалия се сос.

Приготвеното свинско е напълно подходящо за празнична трапеза. Не се съмнявайте, че ще изненадате гостите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft