Най-после настъпи сезонът на любимите ни тиквички. Ще ви представим една много вкусна и истински свежа лятна торта! Солена торта с печени блатове, с майонеза, с богат пълнеж и украса и нарязана на истински тортени парчета… наслада за всички сетива!
Струва си усилието да я приготвите и да изненадате с нея в лятната горещина любимите си хора!
Необходими продукти:
.
. яйца – 2 броя
. майонеза – 200 грама
. сирене – 100 грама
. моркови – 2 големи
. лук – 2 глави
. чесън, сол и пипер – на вкус
. брашно – до консистенцията на тестото като за палачинки
. домати – 2 броя
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, добавя се сол и черен пипер и се оставят малко за да се отдели течността от тях. След това се изцеждат и се прибавят яйцата и брашното. Разбърква се добре сместа и се изпържват блатовете в растително масло в предварително загрят тиган.
Подготовка на пълнежа:
Нарязва се на ситно лука, настъргват се морковите на по-едро ренде. Всичко това се запържва, докато продуктите омекнат. Отделно се смесва майонезата с чесъна и копъра. Настъргва се и сиренето на ренде. Доматите се нарязват на тънки кръгчета.
На още горещите блатове се намазва тънък слой майонеза с чесън и се поръсва със зелени подправки, разпределя се равномерно от пълнежа от лук и моркови, поставят се отгоре домати на филийки и се поръсва с настъргано сирене. Покрива се със следващия готов, горещ блат. Повтаря се същата процедура с всеки слой! Сиренето се топи и държи тортата. Щом най-горният слой се разтопи, може да извадите предястието и да се насладите на вкуса му.
Добър апетит! Получи се извънредно богата на вкус, зеленчукова, свежа и сочна торта, която е перфектна за този сезон.