Дойде ли сезона на черешите веднага си го правя, няма друг такъв десерт, децата го обожават, а мъжа ми докато не го излапа не е спокоен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дойде ли сезона на черешите веднага си го правя, няма друг такъв десерт, децата го обожават, а мъжа ми докато не го излапа не е спокоен
Дойде ли сезона на черешите веднага си го правя, няма друг такъв десерт, децата го обожават, а...
25157
Дойде ли сезона на черешите веднага си го правя, няма друг такъв десерт, децата го обожават, а мъжа ми докато не го излапа не е спокоен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на вкусните череши не бихме могли да не приготвим един ефектен кейк с череши , за да зарадваме нашите близки

Всеки е чувал колко полезни са вкусните череши, но не е необходимо да забравяме, че те прочистват организма от токсини и тежки метали.

Подобряват метаболизма, работата на сърцето и на отделителната система.

Полезни са пресните череши. Череши на компот и под формата на сладко са извънредно вкусни, но и калорични.

Затова не бива да се прекалява с тяхната консумация.

Но можем малко кривнем от здравословното хранене и да се поглезим.

 

За да приготвите този ефектен кейк с череши са ви нужни следните продукти:

300 – 400 грама череши

6 яйца

3 и 1/2 ч.ч. брашно

2 и 1/2 ч.ч. захар

4 – 5 лъжици олио

1 ч.ч. вода

1 бакпулвер

2-3 ванилии

карамфил

 

Приготвяне:

Включете фурната да се загрява. Измийте черешите и отделете дръжките. Ако вашите череши са едри, пробвайте да извадите костилките. Ако са дребни, ще ги сложите цели. Разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер. Прибавете олиото и водата. Отново разбъркайте добре. Сложете ванилиите, карамфила и брашното, заедно с бакпулвера.

Продължете да разбивате тестото, докато получите еднородна смес. Ако жълтъците на вашите яйца не са достатъчно тъмни и тестото за вашия кейк с череши стане бледо, сложете малко куркума. Куркумата е много полезна подправка, натурален оцветител и не остава никакъв аромат.

Важно е вашето тесто за кейк с череши да бъде хубаво жълто, за да могат черешите да контрастират.

Накрая изсипете вашите череши. Объркайте внимателно и изсипете тестото в тавичка за печене или във форма, с каквато разполагате. Можете да я намажете с мазнина или да сложите хартия за печене.

Изпечете вашия кейк с череши. Накрая направете проба с клечка за зъби.

Не забравяйте, че в тестото има плодове, а клечката може да попадне върху тях, поради това направете проба на няколко места, за да сте сигурни, че е изпечено.

Готовият кейк с череши изсипвате в подходящ съд и декорирате както ви подскаже вашето въображение.

Можете само да наръсите с пудра захар.

Можете да разбиете сметана и да добавите още плодове.

Може да приготвите шам – разбити белтъци.

На видеото по-долу ще видите още една интересна рецепташеф Иванов представя лесен чийз кейк с череши.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft