Пай от картофено тесто с месо и кашкавал за празнична трапеза
Пай с картофи и месо ще ви представим с тази рецепта. Солен пай направен по този начин се приготвя лесно и ще задоволи и най-претенциозните.
Ако все още не сте приготвяли пай с картофено тесто , време е да пробвате! Паят с месо, който сме подготвили за вас днес е едно ястие с перфектна комбинация от продукти.
Този пай с картофено тесто става много красив, сочен и апетитен.
Необходими продукти:
. 3 картофа
. 1 яйце
. 300 гр. свинско месо
. 1 краставица
. 100 гр. кашкавал
. 30 гр. слънчогледово олио
. 160 гр. пшеничено брашно
. 60 гр. краве масло
. 2 червени чушки
. 1 глава кромид лук
. 100 гр. сметана
. сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190 градуса.
2. Сварете картофите в малко вода, като предварително ги обелите и нарежете.
3. След като се сварят ги извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете ги в купа и ги смесете с 50 гр. масло, яйцето и щипка сол. Разбийте съставките, за да получите картофено пюре.
4. Добавете към картофеното пюре брашно и разбъркайте с вилица. Ако тестото стане много твърдо, добавете малко от водата, в която са се варили картофите.
5. Вземете малка тавичка и я намажете с масло, поръсете с брашно и поставете в нея равномерен слой от тестото, като не забравяте да оформите бордовете.
6. Сега е необходимо да се приготви плънката. За да направите това, запържете в растително масло нарязаните на ситно лук и малки парчета месо.
7. В отделен съд смесете ситно нарязаната краставица и нарязаните чушки, добавете към тях съдържанието на тигана, сметаната и след това разбъркайте.
8. Изсипете плънката върху тестото и поставете тавичката във фурната за 35 минути.
9. След това извадете пая, поръсете с настърган кашкавал и го поставете отново във фурната за още 10 минути.
Този засищащ пай е подходящ даже за празнична трапеза. А колко много ще зарадва това вашите близки. Обезателно го пригответе и споделете тази рецепта с приятелите си!