През лятото всеки от нас се чуди как да намери баланса между вкусното и леко ястие, което хем да ни засити, хем да не ни стане тежко от него. Днес ви представяме рецептата за с елски пълнени чушки .
Продуктите, които ни трябват, са: 10 чушки, 200 грама сирене, 3 яйца, 100 милилитра олио, брашно, черен пипер и сол.
Първата стъпка е да махнем сърцевината на чушките и да ги почистим добре. След това приготвяме сместа, с която ще ги напълним.
За целта взимаме купа, в която слагаме яйцата и сол на вкус. Разбиваме, а след това добавяме и сиренето и черния пипер. Разбиваме сместа добре, а после пълним чушките с нея. Следващата ни стъпка е да запечатаме чушките с 1 супена лъжица брашно, преди да ги запечем.
Взимаме тавичка, която намазняваме с олио.
Подреждаме чушките в нея и отгоре ги поливаме с олиото. Последната стъпка е да ги сложим да се пекат във фурната на 180 градуса, като по време на печенето ги обръщаме веднъж. Когато са готови само трябва да поднесем нашите селски пълнени чушки и да се насладим на това страхотно ястие.
Е няма такава вкусотия за лятото! Най-апетитната яхния от чушки Лятото и жегите са тежка работа, шега няма. Но пък горещините си имат и своите малки и чаровни тайни… Jul 5 2017 skafeto.com
Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите!