Докато го държеше в ръка мъжа ми ми се чудеше защо досега не съм му го правила, а е просто божествен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Докато го държеше в ръка мъжа ми ми се чудеше защо досега не съм му го правила, а е просто божествен
Докато го държеше в ръка мъжа ми ми се чудеше защо досега не съм му го правила, а е просто божествен
9603
Докато го държеше в ръка мъжа ми ми се чудеше защо досега не съм му го правила, а е просто божествен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изглежда, че всички рецепти за ябълкови пайове вече са известни, но вероятно броят на комбинациите от тесто и тези плодове е безкраен. И това е страхотно! Тестото се накисва с ябълков сок и става еднакво ароматно , а плодовете, изпечени в него, са меки и нежни.

В този вариант на пай, цялостната картина перфектно допълва яйчния крем, превръщайки обикновения пай в изискан десерт. Тази комбинация от вкусове и текстури ще спечели сърцето дори на тези, които не се смятат за любители на сладкото!

 

съставки

масло 250 g

захар 300 g

нишесте 1 пакетче

Пшенично брашно 2кг

Яйце 4 броя

бакпулвер или сода 2 ч. Л.

сол 1 щипка

мляко 1 л

Ванилия1 ч.

Л.

Яйчен жълтък 5 броя

ябълки 1 кг

канела 1 ч. Л.

Лимонов сок 2 супени лъжици

 

подготовка

Изсипете млякото в тенджера.  Добавете 5 жълтъка, пресейте в същата купа 1 чаена лъжичка брашно и 0.5 от пакетчето с нишесте. Разбъркайте. Добавете 150 г захар и разбърквайте непрекъснато. Колкото по-дебела е масата, толкова по-добре за тестото

Разтопете и охладете маслото. Разбийте яйцата с останалата захар до пяна. Постепенно добавете бакпулвера, пресятото брашно, остатъчното нишесте, щипка сол и разтопеното масло. Смесва се с миксер.
Обелете ябълките. 

Нарежете на малки парченца, поръсете с лимонов сок, поръсете с канела, разбъркайте. Вземете форма за печене не по-малко от 24 х 24 см, покрийте я с пергамент. Смажете го с масло. Поставете половината тесто и го покрийте с резенчета ябълки.


Налейте сметаната, без да чакате охлаждане. Разточете оставащото тесто и леко преместете върху крема в твърд слой, а по-добре - нарежете на ленти и направете кошница


Печете за час на 180 градуса

Поръсете с пудра захар преди сервиране. Нарежете на парчета, идеално върви с чай, кафе или горещ шоколад и почерпете любимите си хора! 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft