Този огретен с патладжани е невероятен за всяка трапеза
Предлагаме ви рецептата за огретен с патладжани – евтин, лесен, супер вкусен и разяждащ. Такова нещо за лятото бихме могли само да си мечтаем да сложим на масата.
Трябват ни два килограма патладжани, два домата, две яйца, 200 грама кашкавал, брашно, магданоз, копър, черен пипер, както и сол на вкус.
Първо е необходимо да си почистим патладжаните, да ги обелим и нарежем. Изпържваме ги в нагорещена мазнина, а после ги прехвърляме в една подходяща за печенето им тавичка.
Към тях добавяме нарязаните на кръгчета или парченца домати, настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и солта на вкус. Разбъркваме всичко това много добре, за да се смеси хубаво.
Ако сместа ви се стори твърде гъста, бихте могли да я разредите с малко прясно мляко – по ваш избор и преценка. Поставете тавичката във фурната, която е предварително загрята на умерена температура.
Отгоре ястието го залейте със сос Бешамел, който приготвяте от запърженото в мазнината брашно, разредено с прясното млечице. Не забравяте да ги бъркате непрекъснато и да посолите също на вкус.
Освен, че става страшно вкусно, това ястие е и лесно, и икономично. Тези неща го правят идеално за всеки делничен ден, дори и да сте били на работа. А за лятото си е направо разкошотия и половина.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!