Този сладкиш е избран, заради специалната технология на приготвяне. За него ви трябва само най-обикновено ренде.
Сладкото и конфитюра са по ваш избор според вкуса ви.
Нужни съставки:
2 яйца
200 г маргарин
250 g захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
500 g брашно
200 г сладко или конфитюр
Приготвяне:
Разтопете маргарина и го изсипете в дълбока купа.
Смесете разтопения маргарин с яйцата, захарта и ванилията.
Пресейте брашното, разбъркайте с бакпулвера и добавете към останалите съставки. Трябва да въведете брашното постепенно и внимателно да бъркате
Смесете тестото и го разделете на 2 части. Едната от тях трябва да бъде по-малко от другата. След това поставете по-малката част от тестото в хладилника за 1 час.
По-голямата част от тестото разгърнете във формата на правоъгълник и я сложете да се пече върху пергаментова хартия, омаслена.
Намажете конфитюра или сладкото на тестото.
Извадете от фризера втората част от тестото и я настъргайте равномерно покривайки пълнежа. Понякога ме мързи или забравям да сложа тестото във фризера и просто го разкъсвам на малки парченца, преди да го поставя върху пълнежа.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 190-200 градусова за около 25 минути.
Бон апетит!
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!