Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова вкусно беше, че не можех да спра

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова вкусно беше, че не можех да спра
Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова...
42148
Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова вкусно беше, че не можех да спра
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От детството си спомням как баба ми приготвяше най-добрата запеканка на света, от която винаги исках допълнително!

Тази апетитна запеканка е доста подходяща както за обяд, така и за вечеря. Хубавото е, че рецептата която избрах за вас е от лесните, а и мъжете ще я харесат много, защото съдържа месце.

Сега, аз вече имам свои деца и баба ми беше така любезна да сподели с мен своята невероятна рецепта!
Опитах се да я пресъздам – резултатът беше удивителен!

Надявам се, че и вие ще успеете!

 

Запеканка с пилешки гърди и ароматно сирене чедър

Необходими продукти:
• 4-5 големи пилешки гърди, обезкостени
• 1 пакетче масло
• 1 и 1/2 чаена чаша брашно смесено със сода
• 1 1/2 чаена чаша мляко
• 1/2 чаена чаша заквасена сметана
• 1 парче сирене чедър
• 1 кубче пилешки бульон
• 1 крем за супа от от целина
• 1/2 чаена лъжичка розмарин или мащерка
• 1 супена лъжица масло
• сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:


1.

Загрейте фурната до 250 градуса.
2. Поставете пилето в голям съд за готвене, добавете 4 супени лъжици масло, сол и черен пипер и залейте с вода, която да е не по-малко от 5 см над пилето. Добавете кубчето пилешки бульон. Покрийте и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня и варете, до готовност на пилешкото месо – около 30 до 45 минути.
3. Разтопете 1 пакетче масло и го изсипете в 3-литрова тавичка за печене. Поставете пилето отгоре. В отделна купа, смесете брашното и млякото и внимателно излейте сместа равномерно върху пилешкото месо. Смесете 2 чаши от бульона, останал от варенето на пилешкото месо, крема за супа от целина и заквасената сметана.
4. Добавете сиренето!
5. Печете в продължение на 30-40 минути или до получаване на златисто кафява коричка. Оставете съда да се охлади за около 15 минути. Добавете още малко от пилешкия бульон, изчакайте 5 минути – и сте готови!

Надяваме се, че само ако вкусите това чудно ястие и то ще се превърне във ваше любимо още от първата хапка. Моля, споделете тази апетитна рецепта с приятелите и близките си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft