Тази статия разказва историята на човек, който разбрал как да се излекува при почти не функциониращо сърце в действителност с помощта на сок от моркови.
По-конкретно, този 82-годишен мъж имал сърце което работи с 13% от капацитета си.
Поради проблемите със сърцето лекарите му изписали характерни лекарства за лечение на сърце, които да му помогнат, което в крайна сметка довело до други проблеми. Бъбреците му също отказали и лекарите казали, че нищо повече не би могло да подобри състоянието му.
Неспособен да уринира, слаб, блед и в агония. Два или три дни, след като е бил в болницата, поискал чаша сок от моркови, който внукът му незабавно донесъл. Удивително, след като изпил от сок от моркови, той скоро започнал да уринира и да хапва по-малко храна.
Освен тези подобрения, той станал по-енергичен и нещо повече, нивата на кръвообращението му се подобрили. След една седмица на пиене на сок от морков, по три пъти всеки ден, той се почувствал доста по-добре.
Всъщност лекарят бил шокиран при контролния преглед след края на седмицата възрастният мъж бил в коренно различно състояние, отколкото преди. Нещо повече, той се чувствал напълно здрав!
ВРЪЗКАТА МЕЖДУ СОКА ОТ МОРКОВИ И СЪРДЕЧНОТО ЗДРАВЕ
Морковите имат мощен хранителен профил, помага при бъбречни проблеми и злокачествени заболявания, предпазва от коронарна болест. По-голямата част от сърдечно-защитните свойства на морковите се приписват на съдържанието на витамини.
- ВИТАМИН А
Както се съобщава от одита, разпространен в "Сърдечна и циркулаторна физиология" през 2008 г., получаването на адекватно количество витамин А се бори с коронарната болест. Това допълнение стимулира сгъстяването на вентрикуларните гънки и намалява реакцията на стрес, което реално предпазва сърцето.
- ВИТАМИН Ц
Според Института "Линус Паулинг" съдържанието на витамин С в морковите намалява опасността от заболяване от коронарна болест и опасността от инфаркт.
- ВИТАМИН К
Витамин К активира протеинно съединение, кръвта се коагулира в рамките на подходящите граници и следователно се противодейства и оказва положително влияние върху сърцето.
Богат на каротиноиди, намалява риска от развитие на сърдечни заболявания. Освен бета-каротин, в този зеленчук се съдържат още алфа-каротин и лутеин. Редовната употреба на моркови намалява нивото на холестерола.