Една от най-използваните съставки от всички, които обичат вкусните печива, е бакпулверът . Вълшебният прашец, който сякаш по магия надува кексове, сладкиши и кифлички, може и да струва стотинки в магазина, но още по-лесно е да си го приготвите сами у дома! Знаехте ли го? При това ще сте сигурни, че няма и някое и друго "Е", което са ни спестили върху опаковката на купешкия.
Днес ще ви научим как да си приготвите съвършеният домашен бакпулвер - сами ще се убедите колко лесно е това.
Как сами да си приготвим бакпулвер у дома?
3 са основните съставки, от които се нуждаете, ако искате да си приготвите тази вълшебна смес.
• 12 ч.л. брашно;
• 5 ч.л. сода;
• 3 ч.л. лимонтузу.
Смесете трите съставки и разбъркайте много добре, така че да се получи еднородна смес. За предпочитане е да съхранявате в буркан с херметическо затваряне.
Така ще сте сигурни, че няма да поемат от миризмите на останалите подправки в шкафа. Ако не ви се намира под ръка брашно, което не вярваме, че може да се случи, бихте могли да ползвате и нишесте. Няма значение от вида му. Гарантираме ви, че с този бакпулвер всеки един сладкиш ще се получи отлично!