Доматена супа с фиде и яйце
26 Март 2013
34200
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г домати
1 глава кромид лук
2 супени лъжици растително масло
25 г краве масло
1 кафена чашка натрошено фиде
2 яйца
1/3 връзка магданоз
сол на вкус
Лукът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване. Прибавят се нарязаните домати (с големина на бучка захар) и се заливат с 6 чаени чаши гореща вода. След завирането на течността се прибавя фидето. Супата се посолява и се вари още 15 минути. Яйцата се разбиват леко и се изсипват във врящата супа през едра цедка, или гевгир, като съдът леко се разклаща, за да се пресече застройката. Накрая се прибавя прясното масло. Готовата супа се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари