Кравето масло се стопява за 30 секунди в микровълнова печка. Брашното се пресява над пластмасова купа. В средата се прави кладенче. Чукват се яйцата, като се отделят белтъците от жълтъците. Стопеното масло се обърква заедно със сиренето Крема и 1/2 ч.л. бакпулвер. Жълтъците и маслото се добавят при брашното. Поръсва се 1/2 ч.л. сол, 1 ванилия и 1с.л. захар. Замесва се маслено тесто, като постепенно се събира на топка. Готовото тесто се увива в прозрачно фолио и се оставя за половин час в хладилника. Фурната се загрява предварително на 250 градуса. Взема се кръгла тавичка с къдрав ръб. Тестото се разстила по дъното и по околния ръб. Набожда се леко с вилица. Пече се 15 минути. През това време се подготвят зеленчуците. Доматът се измива, маха се капакът му и се реже първо напречно на 2 половини. След това всяка половина се реже на ладии. Чушката се измива, изтърбушва и реже на колелца. Сушените маслини се режат напречно на две. Сиренето се натрошава. Тартът се изважда от печката. Подреждат се маслините, сиренето и колелцата чушка. Отгоре се подреждат равномерно ладиите доматите. Най-отгоре се поръсва с кашкавалени стърготини. Тартът се връща за допичане във фурната. Пече се 15- 20 минути само на горен реотан. Когато изстине, се реже на парчета.
Доматен тарт със сирене и маслено тесто
24 Юли 2013
20971
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари