Запазете доматите от реколтата за зимата и ги поставете в буркани .
Благодарение на тази процедура не е необходимо да наливате вода, оцет или сол в бурканите.
Опитайте и можете да се насладите на собствените си домати дори през зимата - ще бъдат като току-що откъснати.
Вярваме, че тази рецепта ще ви бъде полезна.
Имаме нужда от:
- 3 кг домати
Приготвяне:
Измийте доматите обилно с чиста вода.
Поставете ги върху тава.
След това сложете тавата в предварително загрятата фурна.
Печете ги при температура 200 °C за около 20 минути.
Подгответе чисти и сухи буркани за компоти с обем 1 500 мл.
Изпечените домати се прехвърлят в бурканите.
Напълнете ги догоре.
Поставете памучна кърпа на дъното на тенджера.
Сложете бурканите в нея.
Напълнете тенджерата до около половината от обема на бурканите с вода.
Затворете бурканите с капаци.
Покрийте тенджерата с капак.
Стерилизирайте за 20 минути.
След това извадете бурканите.
Затегнете старателно всички капаци.
Капаците на бурканите трябва да са плътно затворени.
В тях на всяка цена не трябва да влиза въздух.
Съхранявайте на хладно място и доматите ще останат свежи 2 години.