Домати за зимата в хрупкаво зеле: без готвене, без стерилизация и лесни за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домати за зимата в хрупкаво зеле: без готвене, без стерилизация и лесни за приготвяне
Домати за зимата в хрупкаво зеле: без готвене, без стерилизация и лесни за приготвяне
34260
Домати за зимата в хрупкаво зеле: без готвене, без стерилизация и лесни за приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Уникални зимни домати във вкусно зеле! Просто, без допълнителна термична обработка, с минимум усилия!

Тази рецепта се предава от поколение на поколение в нашата къща и всяка година правим поне 10 буркана. В резултат на това доматите остават твърди, сочни, а зелето става хрупкаво и изненадващо ароматно.

Идеалното лакомство за зимните вечери!

Съставки за 3 литра:

  • 1 глава зеле
  • Сливови домати - около 1,5 кг.
  • 1 глава лук
  • 1 черен пипер
  • 1 люта чушка
  • Магданоз и копър

Във всеки стъклен съд:

 
  • 1 дафинов лист
  • 3 зърна бахар
  • 5 зърна черен пипер

Марината (на 1,5 литра вода):

  • 2 супени лъжици сол
  • 4 супени лъжици захар
  • 4 супени лъжици 9% оцет

Процес на готвене:

Поставете дафинови листа, зърна черен пипер, кръгчета люта чушка в предварително измити буркани, а също така добавете парчета чушка, кръгчета лук и пресни връзки билки.

След това напълнете бурканите с нарязано зеле, като го уплътните.

 

След това поставете доматите, като направите малки пробиви в основата.

След това добавете още зеле, домати и завършете горния слой с ивици чушка и зеле.

Напълнете бурканите с преварена вода, затворете капаците и оставете за 15-20 минути.

След този интервал върнете водата обратно в тенджерата, добавете сол и захар, след което варете 2-3 минути.

Ако се притеснявате, че бурканите може да се пръснат, просто ги напълнете отново с вряла вода, а след това и с марината.

Добавете оцет, дръжте на огъня точно минута и отстранете.

Залейте бурканите с гореща марината, затворете и обърнете. Завийте го топло и изчакайте да изстине напълно.

След охлаждане прехвърлете бурканите за съхранение. Те са идеално запазени при всякакви температури.

Така приготвените домати и зеле са истинска зимна радост! Не пропускайте да опитате тази изпитана във времето рецепта. Вкусът е просто невероятен!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft