Измийте ориза и лещата. Поставете ги в тенджера и прибавете врящата вода. Поставете капак и гответе за 10 минути на средна температура. В това време загрейте маслото в тиган. Прибавете лука и сотирайте до златисто-кафяво. Прибавете лещата и ориза. Овкусете със сол и пипер.
Махнете горната част (капачетата) на домата, като я запазите. Издълбайте сърцевината и също я запазете. Напълнете със сместта от ориз и леща и поставете запазените капачета. Поставете изправените домати в подходяща тавичка.
Сърцевината на доматите накълцайте на дребно, прибавете чесъна и олиото и разбъркайте добре. Изсипете получената смес около доматите в тавичката.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. Сервирайте докато са още горещи.
Домати, пълнени с леща
1 Март 2012
19339
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари