Домашен бабек
22 Декември 2011
20269
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
свинско месо - 1 кг нетлъсто
сол - 2 с.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
лук - 2 връзки пресен
кимион - 1/2 ч.л.
шкембе - 1 брой свинско
Месото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ.
Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни шкембето, което предварително се кисне във вода и се измива добре.
Напълненото шкембе се зашива и се окачва на проветриво място да съхне.
Поднася се студено или пържено с яйца.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари