Домашен зелник с праз

вход през zajenata.bg
Домашен зелник с праз
admin
Добавена от: admin
21662
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
500 мл вода
1/2 кубче мая
3 стръка праз
300 мл олио
1 яйце

Замесва се тесто от брашното, водата, маята и сол на вкус. Водата трябва да е топличка, но не гореща. Тестото се разделя на 12 топки, от които 5 големи, 4 средни и 3 малки. Първо се разточват големите топки. Всяка се точи на голяма кора, която се поръсва с олио. Редят се една върху друга, като 4-тата кора се поръсва с част от нарязания праз. Така подредени корите се прехвърлят в тава с диаметър около 32 см и краищата им се усукват навътре под формата на плитка. След това отново се поръсват с малко от праза и процедурата се повтаря със средните и малките топки тесто, като се редят в тавата върху най-голямата кора (като на снимката), а краищата им се усукват навътре. Накрая зелникът се оставя да втаса около 20 мин. Втасалият зелник се намазва с яйце. Пече се на температура от 180 градуса 30 минути.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft