Домашен лимонов локум
14 Октомври 2013
13268
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесете захарта с 1 чаена чаша вода и сварете захарен сироп. В останалата 1/2 чаена чаша вода разтворете нишестето и желатина. Малко преди захарният сироп да заври, добавете внимателно към него размитите нишесте и желатин. Намалете огъня до най-ниска степен и варете сместа при непрекъснато бъркане. Малко преди да се сгъсти, добавете лимоновия сок, объркайте сместа добре и прехвърлете в добре намазнена тавичка.
Оставете десерта да се охлади напълно и приберете в хладилник за няколко часа. Изстудения локум прехвърлете върху подходяща дъска, нарежете на кубчета и оваляйте в ароматизираната с ванилията пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари