Мързелив бисквитен Наполеон без фурна, точно за 5 минути! С най-вкусния домашен крем - направо е бомба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелив бисквитен Наполеон без фурна, точно за 5 минути! С най-вкусния домашен крем - направо е бомба!
Мързелив бисквитен Наполеон без фурна, точно за 5 минути! С най-вкусния домашен крем - направо е...
9355
Мързелив бисквитен Наполеон без фурна, точно за 5 минути! С най-вкусния домашен крем - направо е бомба!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свекърва ми ме научи да приготвям този Наполеон без печене за 5 минути . На всичките ми приятели, когато ми идват на гости (особено на по-близките ми, които идват без предупреждение), редовно приготвям тази торта и се подслаждаме заедно. Най-добре е Наполеонът с бисквити да престои през нощта в хладилник, но ако бързате, може да го сложите във фризера за малко, докато стегне.

Всички се възхищават на вкуса и веднага питат за рецептата. Ето я и на вас - уникален Бисквитен Наполеон :

Наполеон с бисквити

Наполеон без печене за 5 минути

Продукти:

2 яйца

100 г захар

1 пакетче ванилова захар (10 г)

4 супени лъжици брашно

2 супени лъжици нишесте

800 мл прясно мляко

80 г масло

500 г бисквити (маслени, петит бьор, Закуска)

Приготвяне: 

Счупете две яйца в по-дълбок съд и ги разбийте с вилица или бъркалка. Добавете 100 г захар и продължете да бъркате, докато захарта се разтопи. след това добавете 10 г ванилова захар.

След като разбиете добре яйцата, добавете 4 супени лъжици (до горе) брашно. Постепенно добавяйте брашното при непрекъснато бъркане и се уверете, че сместа е напълно гладка и без бучки.

След това добавете две супени лъжици от нишестето отгоре, след което продължете да бъркате (също докато сместа стане гладка и без бучки). Ще забележите, че сместа се сгъстява, така че добавете малко от тези 800 мл мляко и разбъркайте, за да се разреди.

Продължете да добавяте цялото мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане. След това поставете тенджерата на котлона и я загрейте на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Сварете крема също като пудинг, докато се сгъсти (разбъркайте и внимавайте да не загори).

В сварения крем, докато е още горещ, добавете 80 г нарязано на кубчета или лентички масло и продължете да бъркате, докато се разтопи и се интегрира напълно в сместа. Прехвърлете крема в друга купа, за да изстине по-бързо.

Формата за торта с диаметър 18 см покрийте със стреч фолио, след което наредете бисквитите на дъното. В зависимост от вида на бисквитките преценете дали е необходимо предварително да ги накиснете в малко мляко или е достатъчно да ги накиснете малко в крема и да ги „залепите” на дъното на формата.

След като напълните дъното, върху тях намажете слой крем, след което поставете нов ред бисквити върху него. Нанесете отново слой от крема и изравнете. Повторете процедурата, докато имате материал.

Накрая поръсете тортата отгоре с натрошени или нарязани бисквитки, смлени лешници, орехи, настърган шоколад или каквото искате. Най-добре е тортата да се постави в хладилник за една нощ, за да омекнат хубаво бисквитките и да стегне тортата. Но ако бързате, можете да го поставите и във фризера за 1,5-2 часа. 

Наполеон с бисквити

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft