Домашен печен чипс
29 Август 2014
22081
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете картофите и с ренде ги нарежете на много тънки люспи - около 3 мм. Сложете ги в голяма купа и залейте със студена вода. Оставете ги да престоя 1 час. Фурната загрейте на 230 градуса. Излейте водата от картофите и с кухненска кърпа хубаво ги избършете, за да се подсушат добре. Вземете тавичка и я покрийте с хартия за печене. Подредете картофите на един слой, в никакъв случай не трябва да се припокриват или да са сгънати. Поръсете ги с малко олио и ги поставете да се пекат в топла фурна около 15 минити, докато се зачервят и станат хрупкави.
Смесете една чаена лъжичка оцет с две супени лъжици сол и разбъркайте, докато се разтопи солта. Когато чипсът е готов, още топъл го залейте със сместа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари