Домашен пудинг с нескафе
12 Март 2014
6911
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
- 2 чаши прясно мляко-recepta.html">мляко
- 2 супени лъжици разтворимо кафе/нескафе
- 1 чаена лъжичка какао на прах
- 2 ½ супени лъжици нишесте-recepta.html">нишесте
- ¼ чаша захар-recepta.html">захар
- ½ чаша сметана-recepta.html">сметана
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- малко канела-recepta.html">канела
В съд за готвене се смесват млякото с нескафето, какаото и нишестето. Добавя се захарта, половин чаена лъжичка екстракт ванилия и щипка сол. Оставя се на котлона на средна температура, като постоянно се разбърква. След като заври, се разбърква още една минута и се сваля от огъня.
Пудингът се оставя добре да се охлади.
В същото време, с миксер се разбива сметаната заедно с 2 супени лъжици захар и половин чаена лъжичка екстракт ванилия.
Охладеният пудинг се поднася в подходящи чаши, като отгоре се гарнира с разбитата сметана. По желание се поръсва с канела или какао на прах.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари