Домашен салам

вход през zajenata.bg
Домашен салам
admin
Добавена от: admin
43598
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско месо (от обрезки) и говеждо (или овче) месо по 1 кг
кромид лук 250 гр. (3-4 глави)
чесън 2 глави
карамфил 2-3 бр.
черен пипер 10-15 зърна
сол на вкус
сухи говежди черва

Свинското месо се вари до полусваряване заедно с чесъна, кромида, карамфила и сол, след което се отцежда и се скълцва на дребно заедно с говеждото (овчето) сурово месо.
Прибавя се едро счукания черен пипер.
Сместа се опитва на сол и се омесва добре.
С нея се пълнят червата, като се превързват през 15-20 см с дебел конец.
Така приготвеният салам се пуска във вряща вода да ври около 20 минути на тих огън, след което се оставя на сухо и проветриво място.
Може и да се опуши на горещ пушек в продължение на 5-6 часа.
Поднася се суров, печен, пържен с яйца или без яйца. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft