Домашен сладолед с черен шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашен сладолед с черен шоколад
Домашен сладолед с черен шоколад
admin
Добавена от: admin
26043
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл пълномаслено прясно мляко
250 мл. сметана за разбиване
100 гр. черен шоколад
3 жълтъка
100 гр. пудра захар

Смесете сметаната и млякото и ги оставете да заврат. Разбийте жълтъците със захарта в дълбока купа. Излейте млечно-сметановата смес върху жълтъците и ги разбийте до гладък крем. Нагрейте сместа на умерен огън в чист съд, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Докато е още гореща, добавете вътре шоколада на малки парченца. Оставете за 2 минути, след това разбъркайте, докато кремът стане лъскав и гладък. Важно е да не бъркате веднага, т.к. шоколадът се нуждае от малко време да се разтопи. Прекарайте през сито или цедка и излейте в каничка. Покрийте с фолио и оставете да изстине. Сложете в хладилник, докато сместа изстине напълно.
Сложете метална купа в хладилника за поне 10 минути. Налейте вътре шоколадовата смес и сложете във фризера. Разбивайте на всеки 30 минути, докато се втвърди. Разбиването е важно, т.к. така ще се разбият ледените кристалчета. Отнема между 2 и 3 часа, докато сместа се втвърди. Преди да сервирате, оставете сладоледа за 2-3 минути на стайна температура.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft