Домашен тутманик с кашкавал - дъхав и мек като памук! Късаш парченце и пръстите ти потъват в тестото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен тутманик с кашкавал - дъхав и мек като памук! Късаш парченце и пръстите ти потъват в тестото:
Домашен тутманик с кашкавал - дъхав и мек като памук! Късаш парченце и пръстите ти потъват в...
89773
Домашен тутманик с кашкавал - дъхав и мек като памук! Късаш парченце и пръстите ти потъват в тестото:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашен тутманик с кашкавал , мек като душичка - можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик :

Домашен тутманик с кашкавал

Продукти:

200 мл топло мляко

10 г суха мая

1 яйце

100 мл олио

100 мл хладка вода

700 г брашно

1 чаена лъжичка сол

За пълнежа:

кашкавал

1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Приготвяне: 

В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.

кашкавален тутманик

Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути. 

кашкавален тутманик

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft