Домашен шницел с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Домашен шницел с гъбен сос
Домашен шницел с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
14589
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г телешка кайма
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. брашно
1 стрък пресен лук
250 г печурки
20-30 г краве масло
2 с. л. олио
2-3 к. ч. олио за пържене
2 яйца, брашно и галета за паниране
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. галета
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1-2 с. л. лимонов сок

Лукът и магданозът се нарязват наситно.

Каймата се смесва с яйцето, галетата, солта, черния пипер, лука и магданоза.

От получената смес се оформят по-големи плоски кюфтета, които се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в нагорещеното олио от двете страни до златисто.

Лукът за соса се нарязва наситно, а гъбите - на филии.

Задушават се в загретите масло и олио и след около 10 минути се добавя брашното.

Съдът се оттегля от огъня, добавя се бялото вино, разбърква се добре и се връща на котлона.

Сипват се 400 мл вода, овкусява се с телешкия бульон и се кипва.

Вари се до сгъстяване и се добавя лимоновият сок. Готовите шницели се сервират със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft