Домашен ябълков пай

вход през zajenata.bg
Домашен ябълков пай
admin
Добавена от: admin
25207
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
300 г брашно
1 яйце
150 г извара
100 г захар
по 6 лъжици олио и сме­тана
За плънката:
500 г извара
3 яйца
1 пакет пудинг на прах (ванилия)
кората и сока на 1 лимон
120 г захар
7 ябълки
За наръсване:
1 чаша брашно
100 г масло
100 г захар
3 лъжици накълцани бадеми или орехи

Пре­сейте брашното над дълбока купа. Приба­вете яйцето, извара­та, захарта, олиото и сметаната и замесете тесто. Върху работ­на повърхност наръ­сена с брашно разто­чете тесто с размери­те на тавичката, в ко­ято ще го печете. На­мажете я с масло и поставете кората в нея, като набодете тук-там с вилица.
За плънката стрийте изварата с яйцата, сипете пудинга на прах, прибавете ко­ричката от лимон и захарта. Сипете вър­ху тестото и изравне­те с лопатка. Измийте ябълките, избършете ги и изрежете сърце­вината. Нарежете на резени или кубче­та, като ги напръскате с лимонов сок. Наре­дете ги върху плънка­та от извара. Затоп­лете фурната до 180°С.
За поръската: смесете брашното с маслото, захарта и ядките и с нож ситно накъл­цайте тестото. Получените трохи наръсете върху ябълките. Из­печете за 40-45 мину­ти. Извадете сладки­ша, охладете го и на режете на порционни парчета. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft