Пресейте брашното над дълбока купа. Прибавете яйцето, изварата, захарта, олиото и сметаната и замесете тесто. Върху работна повърхност наръсена с брашно разточете тесто с размерите на тавичката, в която ще го печете. Намажете я с масло и поставете кората в нея, като набодете тук-там с вилица.
За плънката стрийте изварата с яйцата, сипете пудинга на прах, прибавете коричката от лимон и захарта. Сипете върху тестото и изравнете с лопатка. Измийте ябълките, избършете ги и изрежете сърцевината. Нарежете на резени или кубчета, като ги напръскате с лимонов сок. Наредете ги върху плънката от извара. Затоплете фурната до 180°С.
За поръската: смесете брашното с маслото, захарта и ядките и с нож ситно накълцайте тестото. Получените трохи наръсете върху ябълките. Изпечете за 40-45 минути. Извадете сладкиша, охладете го и на режете на порционни парчета.
Домашен ябълков пай
26 Април 2013
25207
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари