Само 15 минути - и вкусна празнична напитка е на вашата маса! Приготвен от най-простите и достъпни съставки, а се получава питие от топ класа! Шоколадов ликьор по италианска рецепта - вкусен, лек, необичаен.
Шоколадов ликьор по италианска рецепта
Продукти:
- Захар - 200 г (за предпочитане тръстикова);
- Какао на прах - 75 g;
- Ванилия - 0,5 g;
- Алкохол - 175 ml (или водка - 300 ml);
- Прясно мляко - 500 мл.
Приготвяне:
1. Смесете тръстикова захар с добро какао на прах и ванилия. Налейте бавно млякото, като бъркате непрекъснато, за да не стане на бучки.
2.
3. Охладете напълно шоколадовата смес. След това се налива алкохол или водка и се разбърква.
4. Подгответе подходящ съд за ликьора предварително. По-добре е да го поставите предварително във фризера заедно с чашите. Налейте ликьора в съда.
Наливайте ликьор само в ледено студени чаши. Получава се умерено гъст, ароматен, много шоколадов.
Истинско празнично питие! Всеки, който го опита, го харесва. Не забравяйте да вземете под внимание такава проста рецепта, приготвена от обикновени продукти!