Най-вкусната шоколадова торта с орехи от едно време: Десерт с традиции , чийто вкус ще ви очарова. Рецептата за този сладкиш наследих от баба ми Люба (която го наричаше " Жълто-черна торта ").
У дома Домашната шоколадова торта беше задължителна за всички рождени дни и тържества. Тази рецепта се предава от поколение на поколение у дома, така че ако сте я загубили в своите тетрадки и тетрадки, запишете я отново.
Старинна шоколадова торта с орехи
Продукти за жълтия блат:
7 яйца
7 супени лъжици захар
7 супени лъжици брашно
За черния блат:
7 яйца
7 супени лъжици захар
14 супени лъжици счукани орехи
3-4 супени лъжици брашно
За крема:
5 яйца
250 г захар (или на вкус)
200 г разтопен шоколад
250 г масло/маргарин
Приготвяне:
За жълтия блат: Разбийте яйцата със захарта. Разбийте с миксера на най-висока скорост, докато захарта се разтопи и обемът на яйцата се увеличи. След това постепенно добавете 7 супени лъжици брашно и продължете да биете.
Изсипете получената смес в тава за печене или форма за кекс (24 см), постлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след 10 минути намалете на 180 градуса, общо около половин час.
Изпечената кора се изважда да се охлади на решетка, а когато е напълно изстинала, се разрязва хоризонтално на две тънки кори.
За черния блат: Разбийте добре 7 яйца със 7 супени лъжици захар, както и за предишния блата, след което с лъжица добавете 14 супени лъжици счукани орехи и 3-4 супени лъжици брашно. Разбъркайте с лъжица или шпатула и добавете съставките постепенно, малко по малко.
Изсипете сместа в същата форма и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, след 10 минути намалете на 160 градуса и печете общо 40 минути. Изпечената кора охладете напълно, след което я разрежете хоризонтално на две тънки кори.
За крема: Това е класическа рецепта за варен шоколадов крем. По желание може да добавите един гъсто сварен шоколадов пудинг (1 пудинг с 250 мл мляко), за да получите по-голямо количество.
Разбийте яйцата заедно със захарта с миксер, докато се смесят добре, след това поставете купата върху друг голям съд с вряща вода и варете, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Добавете шоколада към сварения крем и разбъркайте, докато се разтвори.
Оставете леко да изстине, след което разбийте с миксер. Когато се охлади напълно, добавете маслото (омекнало на стайна температура) към крема и продължете да бъркате, докато получите приятен гладък крем.
Събиране на тортата: (Напоете всяка кора малко с няколко супени лъжици прясно мляко) жълта кора - ¼ крем- черна кора - ¼ крем - жълта кора - ¼ крем - черна кора - останалия крем използвайте за намазване на цялата торта и украсете с натрошени орехи.
Да ви е сладко!