Домашна баница с мас и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашна баница с мас и сирене
Домашна баница с мас и сирене
admin
Добавена от: admin
35530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. брашно тип 500
250 гр. сирене краве
8 с.л. мас
120 гр. масло
3 бр. яйца
20 мл. олио
2/3 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат

Замесва се тесто от 200 мл хладка вода, брашното, содата, солта, олиото и оцета. Разделя се на две и всяка част се прави на осем топки, които се разточват на малки кори. Намазват се с размекнатата мас и се поставят една върху друга. От тях се разточва една кора, която се сгъва на две, намазва се отново с мас и пак се сгъва докато станена топка. Така се обработва и втората част от тестото. Двете топки пресояват в хладилника 3-4 часа. Едната се разточва с размерите на тавата, в която ще се пече. Поръсва се с натрошеното и разбърканото с яйцата сирене. Втората топка също се разточва и се слага отгоре. Залива се със сгорещеното масло, разрязва се като баклава и се пече в силно загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft