300 гр. нарязани пилешки гърди
2 моркова
100 гр. целина
100 гр. пащърнак
2 картофа
1 чаша прясно мляко
100 мл. сметана
бульон за супа от кубче
Сложете вода на огъня и сложете вътре пилешкото, нарязано на кубчета, да се вари. След като водата заври, изсипете я, измийте пилешкото и оставете отново да заври в чиста вода. Щом пилешкото месо се свари, добавете нарязаните моркови, картофи, целина - на кубчета и настъргания пащърнак.
Оставете супата да ври около един час. Проверете дали месото и зеленчуците са сварени, добавете бульона и варете още 15 минути.
Междувременно загрейте млякото и го разбъркайте със сметаната. Когато супата е сварена, дръпнете настрана и добавете сместа с мляко и сметана при непрекъснато бъркане. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете супата гореща!