Домашна майонеза с пасатор за 5 минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Домашна майонеза с пасатор за 5 минути!
Домашна майонеза с пасатор за 5 минути!
admin
Добавена от: admin
31270
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
400 мл олио
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка киселина (лимонтузу или лимонов сок)
1 чаена лъжичка горчица

Обичате ли майонеза? Сигурно сте чували колко е вредна, а когато погледнете съдържанието на опаковката в магазина, съвсем ще се откажете да я купувате. Ето добрата новина - има лесен и бърз вариант да си я приготвите сами вкъщи без да се притеснявате за вредни съставки и "Е"-та. Още по-хубавото е, че отнема само 5 минути:

Всички съставки се поставят в буркан. Пасаторът се поставя на дъното на съда, и започва да се разбива. Ще забележите, че след съвсем кратко време консистенцията на дъното започва да се сгъстява и добива вида на майонеза. Тайната туке да се разбива от дъното, като бавно и постепенно пасаторът се издига нагоре от сгъстената част към течната. Това продължава, докато цялата смес стане на майонеза. Накрая може да разбиете всичко още веднъж с движения нагоре-надолу (не в кръг или настрани). 
Разбъркайте с лъжица, проверете на вкус, след което затворете плътно съда и съхранявайте в хладилник. Срокът на годност е няколко дни, най-много една седмица.

Освен начина на разбиване, важно е също така да се използват пресни яйца, които предварително трябва да са оставени задължително на стайна температура,. Много е важен и изборът на олиото, тъй като от неговото качество зависи и вкусът на самия майонеза. 

домашна майонеза за 5 минути

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft