225 гр. лешници
1 чаша пудра захар
1/3 чаша какао на прах
2 с.л. кокосово масло или краве масло
1 супена лъжица ванилия
1 ч.л. сол
1/4 чаша шоколад за готвене
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете лешниците върху хартия за печене и печете 12 до 15 минути. След 10-ата минута ги наблюдавайте, за да не потъмнеят прекалено.
Извадете от фурната и оставете да се охладят. След това леко ги разтрийте с домакинска кърпа, за да премахнете люспите.
Сложете лешниците в блендер и смелете. След около 5 минути добавете пудрата захар и какаото в блендера. Разбъркайте, за да получите еднородна смес. След това добавете маслото (или кокосовото масло) и ванилията. Разбъркайте, докато съставките се съединят. Добавете солта и разбъркайте още 5 секунди.
Накрая добавете шоколада и бъркайте, докато се получи хомогенна кремообразна смес.
Сложете Нутелата в буркан и съхранявайте в хладилник.