Домашна пастърма без никакви консерванти! Рецептата е проста, грехота е да не си направите вкъщи и да й се насладите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна пастърма без никакви консерванти! Рецептата е проста, грехота е да не си направите вкъщи и да й се насладите
Домашна пастърма без никакви консерванти! Рецептата е проста, грехота е да не си направите вкъщи...
52169
Домашна пастърма без никакви консерванти! Рецептата е проста, грехота е да не си направите вкъщи и да й се насладите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора искат да заменят колбасите от магазина с продукти, които не съдържат бои, консерванти и други изкуствени добавки. Един такъв натурален продукт е този, който ще ви предложим днес

Купете парче добро месо и си го пригответе сами - какво може по-хубаво от това да ви се случи? Домашно приготвената пъстърма е 100% натурална, за разлика от магазинните деликатеси. Тя има дълъг срок на годност,  по-евтина е от купешките колбаси и най- важното ще знаете какво ядете без консерванти и химии

Вкусът на този продукт може да бъде направен по всякакъв начин: мек, пикантен, пиперлив. На тази страница ще намерите доказана рецепта стъпка по стъпка за правилното му приготвяне в домашни условия.

 

Сушено свинско месо

За сушено свинско месо е по-добре да вземете свински врат, който е по чист

рецепта за домашна пъстърма

СЪСТАВКИ

2 кг свинско месо
500 g сол
2 ч. Л. пиперни смеси
2 ч.

Л. семена от кориандър
4 г мащерка
4 g розмарин
5 дафинови листа

 

ПОДГОТОВКА

Изплакнете и подсушете свинското с хартиени кърпи. Изрежете от месото цялата излишна мазнина.

рецепта за домашна пъстърма
Поръсете с дафинов лист и кориандър, смесени с мащерка и розмарин. Месото се разтрива с пипер и подправки от двете страни.


Поставете месото в контейнер, поръсете със сол от всички страни и го поставете в хладилника в продължение на 2 дни.

Периодично обръщайте месото така, че да се осолява.

рецепта за домашна пъстърма
След 2 дни извадете свинското месо от хладилника, изплакнете с течаща вода и подсушете с хартиени кърпи.

Натрийте отново месото с подправки, без сол. Увийте в чиста, суха кърпа и сложете в хладилника или на друго хладно вентилирано място за 2 седмици.

рецепта за домашна пъстърма
Ако изсушавате месото в хладилника, тогава 2 пъти на ден (разбира се!) трябва да го обръщате, за да може да се изсуши хубаво


Домашната пъстърма е готова! Приятен апетит!

Сушеното свинско у дома е много вкусно. Да, отнема две седмици, за да се готви такова месо, но то е направено с любов! Признайте, че е по-добро на вкус от всяка покупка и най-важното знаете от какво е направено.

Покажете тези рецепти на приятелите си, защото такова месо е чудесна алтернатива за вкусна домашна храна

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft