Домашна саралия

вход през zajenata.bg
Домашна саралия
admin
Добавена от: admin
39504
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

0,300 л прясно мляко
1 равна чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
125 г краве масло
20 г мая за хляб
брашно
3а пълнежа:
орехи
захар
канела
За сиропа:
1 л вода
1 кг захар

Маята се разтваря в млякото, прибавят се солта, захарта и брашно, колкото поеме, за да се получи меко тесто. Тестото се омесва добре и се разделя на две части. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Кората се намазва с разтопено краве масло и се поръсва с пълнежа от орехите, канелата и захарта. Навива се на руло и се реже на парчета с дебелина 6-7 мм. Така се приготвя и втората кора. Поставят се легнали в намазана с масло тава, като се оставят да втасат около 40 минути. Пече се до зачервяване в умерена фурна. След като изстине, залива се с врял сироп. За сиропа: Захарта и водата се варят, докато водата се редуцира и сиропът се посгъсти. Може да го ароматизирате с ванилия и лимонена кора.

Рецептата може да приготвите и с готови фини кори, като вземате по 2-3 едновременно, мажете ги с разтопено масло и ги навивате с плънката.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft