И аз, и съпругът ми имаме рожденни дни в разгара на лятото. В края на юли времето винаги е горещо, така че искате да ядете само пресни плодове и зеленчуци . Но, както казва баба ми, празникът винаги започва с торта. Ето защо, за празничната трапеза, ние като правило сервираме сладоледена торта , която правим у дома . Преди това, разбира се, се ограничихме до закупени такива. Тъй като обаче открихме тази рецепта вече предпочитаме да си я правим сами. Освен това съпругът ми получава много удоволствие от процеса.
Ето как да си направите сладоледена торта за рожден ден у дома, като използвате най-простите съставки. Зарадвайте себе си и членовете на вашето семейство, особено най-малките, с този естествен кремообразен сладолед всеки ден!
Съставки
сметана 500 мл
Кондензирано мляко 200 гр
Ванилия на вкус
Вафлени кори 2 бр.
Пудра захар 2 с.л.
Какао на прах 1 супена лъжица
Мляко 1,5 с.л.
Орехи на вкус
Подготовка
Разбъркайте студената сметана до твърда, пенеста консистенция. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте с миксер за 1 минута.
Поставете пергамент вътре във формата за торта, притискайки го здраво към стените. Поставете една вафлена кора на дъното. Разпределете сместа отгоре на равномерен слой, след което покрийте с втора вафлена кора. Преместете формата във фризера за пет часа
Пригответе шоколадовата глазура. За целта смесете пудрата захар и какаото на прах. Добавете вряло мляко и разбъркайте добре.
Покрийте готовата сладоледена торта с шоколадова глазура и украсете с орехи.
Украсете готовата торта с пресни плодове като ягоди. Комбинацията от сладолед, вафлени кори, шоколадова глазура, ядки и резенчета сладки ягоди няма да остави никой безразличен. Невероятно вкусно, не забравяйте да я опитате!