Ако не можете да устоите на нищо шоколадово, ето една рецепта точно за вас!
Поканете близките си и им поднесете домашна торта Ferrero Rocher и чаша горещо кафе.
Отделете белтъците и жълтъците в отделни съдове. С електрически миксер разбийте белтъците, докато станат на твърда пяна, а след това добавете малко сол и супена лъжица захар. Разбийте и жълтъците.
Разтопете шоколад и го смесете с разбитите жълтъци, след което на ръка, бъркайки много внимателно, изсипете сместа в разбитите белтъци.
Върху намазнена хартия за печене, поставена в тортена форма, изсипете гъстата смес и печете 15-20 минути на 200 градуса.
Междувременно пригответе крема. С миксер разбийте Маскарпонето, течния шоколад и добавете 150 грама от лешниците.
След като блатът се изпече, оставете го да се охлади и след това го намажете внимателно с крема.
Отгоре поръсете останалите лешници и оставете тортата да се охлади 2 часа.
Поднесете я украсена с шоколадова глазура или пресни плодове, по желание.