Домашните коледни бисквитки на Катето Евро - изпитана рецепта за невероятно лакомство:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашните коледни бисквитки на Катето Евро - изпитана рецепта за невероятно лакомство:
Домашните коледни бисквитки на Катето Евро - изпитана рецепта за невероятно лакомство:
75488
Източник: edna.bg
Домашните коледни бисквитки на Катето Евро - изпитана рецепта за невероятно лакомство:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би най-известната кулинарка сред актрисите, Катето Евро , винаги приготвя невероятни изкушения за своите гости, а в кулинарното ѝ предаване можем да видим част от нейните шедьоври. Сега ви предлагаме да опитате домашните колени бисквитки на Катето Евро , с които да зарадвате домочадието тази година.

Меденките за Коледа са със задължителните канела и джинджифил, а ето и как точно се приготвят по рецепта на самата Евро:

Коледните бисквитки на Катето Евро

Продукти (за 8 порции):

3 ч.

ч. брашно

125 г масло

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

1/2 ч.ч. мед

2 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил (може да намалите количеството, ако ви е твърде ярък на вкус)

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

За глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.л. лимонов сок

коледни сладки Катето Евро

Снимки: Катето Евро

Начин на приготвяне:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.

коледни меденки

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

коледните меденки на Катето Евро

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

коледни меденки

Време за приготвяне: 90 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft