Може би най-известната кулинарка сред актрисите, Катето Евро , винаги приготвя невероятни изкушения за своите гости, а в кулинарното ѝ предаване можем да видим част от нейните шедьоври. Сега ви предлагаме да опитате домашните колени бисквитки на Катето Евро , с които да зарадвате домочадието тази година.
Меденките за Коледа са със задължителните канела и джинджифил, а ето и как точно се приготвят по рецепта на самата Евро:
Коледните бисквитки на Катето Евро
Продукти (за 8 порции):
3 ч.
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил (може да намалите количеството, ако ви е твърде ярък на вкус)
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
За глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. лимонов сок
Снимки: Катето Евро
Начин на приготвяне:
Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.
След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.
Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.
Време за приготвяне: 90 минути.