Домашни банички с праз

вход през zajenata.bg
Домашни банички с праз
admin
Добавена от: admin
10564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша (180 мл) прясно мляко
1 чаша кисело мляко 
1 чаша олио 
1 чаша вода 
20 гр. мая 
брашно - колкото поеме
За пълнежа: 
2 стръка праз 
малко олио
сол 
За поръсване:
олио/масло

Затоплете леко водата и прясното мляко и ги изсипете в купа за месене. Добавете олиото, киселото мляко, маята и добавяйте брашно, като бъркате и месите непрекъснато, докато получите гладко тесто. 
Тестото разделете на 6 -7 топки и ги оставете да почиват 15 минути, а след това всяка топка разточете на тънка кора. 
Напръскайте кората с олио и нарежете първо на половина хоризонтално, а след това - и вертикално. 
Вземете всяка част и я наберете откъм острият ъгъл на хармоника. След това сгънете наполовина, отново леко напръскайте с олио и поставете в долния край от плънката, след което прегънете отгоре с другата страна на тестото. Подредете така оформените банчки в намазнена тавичка и печете в загрята на 250 градуса фурна. Преди печене отново може да напръскате баничките с малко олио (или масло). 
За плънката: 
Запържете нарязания праз с малко олио и го овкусете със сол и други подправки на вкус. По желание може да добавите към плънката и други продукти, например: сирене, настърган кашкавал, шунка и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft