Домашни банички с шунка и кашкавал
10 Ноември 2014
17361
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от брашното, маята (предварително захваната в малко топла вода), солта и вода, колкото поеме.
Тестото се разделя на 4 части - 2 по-големи и 2 по-малки. Всяка част се разточва на кора и се маже с маргарин. Оставят се да починат. След това една от големите кори се поставя в намазнена тава. Над нея се настъргват част от шунката и кашкавала. С една от по-малките кори се покрива по-голямата. Краищата на голямата кора се надиплят върху горната кора. Същото се повтаря и с другите 2 кори. Отгоре баницата се поръсва с малко масло и се пече в загрята предварително фурна до зачервяване. Готовите баници се нарязват на квадратни банички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари