Лесни рецепти за сандвичи

вход през zajenata.bg
210791

Домашни бургери

Необходими продукти:

За бургерите:
500-600 грама кайма смес
половин глава лук
3 скилидки чесън
пипер смес
лимонов пипер
сос уорчестър
домашни сусамени хлебчета,може и да не са домашни..
резенчета кашкавал-колкото на брой са бургерите, както и сирене, домат, краставица...
Начин на приготвяне:

Замесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, смлян пипер, малко сол и сос Уорчестър на вкус. Придава на бургерите специфичния им вкус. След като объркаме добре, оставяме на студено място за около 3-4 часа, а може и за цяла нощ, за да се смесят добре ароматите. От студената кайма оформяме големи, плоски кюфтета, които бързо слагаме на на горната повърхност. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натискаме, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата слагаме за секунди сиренето, кашкавала да се разтопят леко. Разрязваме питките и редим пожелание.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft