Домашни канелони

вход през zajenata.bg
Домашни канелони
admin
Добавена от: admin
31174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
2 сурови свински наденици, обелени
1 бр. пилешко филе
50 гр. шунка
зехтин
1 глава лук, нарязана
50 гр. Пармезан
1 с.л. хлебни трохи
сол и черен пипер на вкус
200 гр. смляно месо (телешко, говеждо)
1 яйце
За пастата:
300 гр. брашно
3 големи яйца
(или готови канелони)
За соса Бешамел:
2 чаши (500 мл.) прясно мляко
40 гр. масло
30 гр. брашно
прясно смляно индийско орехче
сол на вкус
25 гр. настърган Пармезан
За доматения сос:
зехтин
сол на вкус
пресни листенца босилек
300 гр. доматена паста (смлени домати)
За поръсване:
Пармезан
 

Сложете брашното в голяма купа, направете кладенче в средата му и вътре счукайте яйцата. Месете, докато тестото стане гладко. Покрийте го с прозрачно фолио и оставете да почива в хладилника за 1 час.
Задушете лука, докато стане златист, след което прибавете смляното месо, натрошената вътрешност на наденицата, шунката и смляното пилешко месо. Продължете да задушавате още няколко минути, като разбърквате, и подправете със сол и черен пипер. Ако късчетата месо са твърде големи, може да ги смелите с кухненски робот. Изключете котлона и оставете сместа да се охлади леко, след което добавете яйцата, хлебните трохи и Пармезана. Омесете с ръце. На този етап сместа трябва да е сравнително суха.
Пригответе доматения сос: загрейте зехтина в тиган. Добавете чесъна и смлените домати. Гответе 10-15 минути на умерен огън, след това махнете съда от огъня и добавете босилека. Пригответе соса Бешамел от посочените продукти - запържете брашното в маслото, бъркайки, след което на тънка струйка добавете прясното мляко при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Оставете соса да поври до готовност и овкусете с подправките и Пармезана. Пасирайте, ако е необходимо.
Разточете от тестото тънък лист и го нарежете на 10 четириъгълника (или използвайте готови канелони). Сварете листовете в подсолена вода за около 3-4 минути и ги отцедете. Оставете да почиват върху чиста кърпа.
Сложете по малко от плънката в центъра на всяка кора, след това ги завийте. Сложете готовите рулца в тавичка и ги полейте с малко доматен сос. След като приключите с всички рулца, излейте отгоре соса Бешамел, след това поръсете с още няколко лъжици от доматения сос. Завършете с малко настърган Пармезан. Изпечете канелоните на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Оставете да почиват 10-тина минути, преди да ги поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft