Често купувам кроасани и вие? И сега в продължение на няколко години имах една и съща мечта - да се научат как да си ги пека у дома . Но нещо винаги ме възпрепятстваше: липса на време, липса на желание и дори добра рецепта за тестото, защото пълнежът, всъщност, може да бъде всякакъв според вкуса ви. И сега искам да се похваля: научих се как да пека перфектните домашно приготвени кроасани и мисля да споделя с вас това.
За пълнежа избрах любимата ми нутела, но, разбира се, този продукт не е задължителен в списъка на съставките. Можете да го замените с любимото си сладко или яйчен крем по ваш вкус. Тестото винаги е буйно , ефирно, перфектно зачервено.
съставки
Пшенично брашно 500 g
мая 20 g
прясно мляко 125 ml
кисело мляко 125 g
захар 3 супени лъжици
сол 1 ч. Л.
Яйце 2 броя
масло 70 g
Яйчен жълтък 2 броя
"Nutella" 350 g
подготовка
Изливайте маята в нагрято мляко. Добавете захарта. Оставете за 3-4 минути.
Разделете тестото на осем равни части, едни и същи топки, а след това разточете всяка. Намажете 7 тортили с разтопено масло или с олио. Подредете всичките 8 питки, така че тези, който не сте намазали с масло, да са най- отгоре. Разточете тестото на тънък слой. Нарежете ги на 12–16 триъгълника.
Поставете пълнежа в средата на всеки триъгълник и образувайте кроасани. Сложете ги в тавичка за печене, покрита с пергамент. Оставете ги така за час. Разбийте жълтъците с 1 супена лъжица мляко, намажете кроасаните и печете 15 минути при 200 ° С.
Винаги можете да използвате суха мая (1 торба, или около 10-15 g). Гответе и споделяйте идеалната рецепта.